Musik som jag skapat, eller i alla fall varit involverad i skapandet av. Tanken är att ju längre ner på sidan man kommer så blir det äldre och äldre verk. Ska försöka skriva nåt om de flesta verk också… Får se hur det blir, det är ännu bara i sin vagga. En del av musiken kan också ha släppts på reuniverse.org under olika namn (Neophile, Homo Neophilus, Machine Elf, Psyjuntan). På psyjuntan.se finns också lite gött (börta).

Index:
Julskiva 2007

Hösten 2007
2006/2007 eller nåt…
Amazed by Yodeling
Psyjuntan
Gammal skit
Envy No One
CoMa

Julskiva 2007

Eftersom jag alltid är pank runt jul och har kass fantasi vad gäller presenter gillar DIY och gärna ger bort personliga saker har jag de senaste åren satsat på att spela in några låtar varje jul och tvinga på släkt och vänner. Senaste skivan spelade jag in på ungefär 3 dagar hemma i sovrummet/vardagsrummet/matsalen/kontoret och låtarna verkar mest handla om sexuell frustration. Även utgiven på Reunion under namnet EP secretely dedicated to superstar moments like this, eller EPSDTSMLT.

1. Song secretly dedicated to you skrevs i främst tvättstugan dagen innan jag lämnade Hultsfred för Sthlm innan jul. Texten baserar sig på ett nattligt samtal med David om när man inte vet om någon man träffar över ett par öl eller sju är ute efter något mer än bara umgänget över ölen eller inte…

2. Moments like this är en gammal låt som jag inte spelat in ordentligt förrän nu. Den utspelar sig vid frukostbordet hos någon man spenderat natten med. Finns också i demoversion nedan…

3. I want to be a superstar blev nåt slags elektrorock… Jag minns inte hur texten kom till, det gick rätt snabbt.

Hösten 2007

Mycket jobb och ingen lek…

Chemical Warfare gjorde jag till en tävling på ett forum. Tävlingen gick ut på att man skulle göra mer eller mindre oväntade crossovers. Lätt inspirerad av Buys Boys lounge-tolkning av Turbonegros Get It On fick jag en idé att göra industrilounge. Även utgiven av Reunion.

2006/2007 eller nåt…

Fragile! This Side Up! var mest en lek med Reason men Reunion ville släppa den så den dög uppenbarligen. Den har blivit lite ommixad av Joni/Kaylynx för släppet, men det här är nog originalet.

Amazed By Yodeling (2004)

Amazed By Yodeling var Sannas, Pontus, Mattias och mitt slutprojekt i sista musikproduktionskursen vi hade i Hultsfred.

1. Summoning of consciousness är en väldigt chillad akustisk låt. Vad jag minns spelar Sanna på en gammal brusig Wurlitzer som stod i Sandkvie Studios i Visby. Pontus spelar kompguran, jag lirar solot, basen och trummorna. En del spelades in på Gotland, men mycket gjordes i Sannas garderob i Hultsfred.

2. Who stole Mary’s serenity är lite annorlunda… Låten är en dialog mellan två karaktärer som jag och Sanna representerar. Sanna skrev texten, jag skrev musiken, produktionen gjorde vi alla tillsammans.

3. Mitt Sanna Jag kom till lite efterhand och gjordes mest av Sanna och Pontus med endast kroppsljud från Sanna (och nåt enstaka annat). Myspace-sidan innehåller dessutom några remixer.

Psyjuntan

Tänkte lägga upp några av våra grejer här. Finns också en del på psyjuntan.se och Reunion.

Psyjuntan har funnits i otaliga mer eller mindre fasta konstellationer genom åren…

Begynnelsen (Psyjuntan.BIZ): Jon, Pontus och Johan gjorde psyelektroreggaedängan Chip-Boing vilket gjorde att vi fick spela på Rookie 2003 och på Hultsfredsfestivalen 2004. Medlemmarna var som mest 9 till antalet. Rookiespelningens låtar blev ett 6-låtars album med namnet 1.0 (kommer så småningom).

Mellanperioden (04): Jag, Pontus och Johan gjorde en del musik tillsammans eller på egen hand som vi kallade för Psyjuntan. Det mesta var instrumentalt och gick mer åt dans- eller ambienthållet. Inget riktigt släpp gjordes, bara lite blandade låtar (som kommer strax).

Slutet (04-05): Ragnhild och Sebbe tittade förbi Hultsfred och vi gjorde en samling låtar. Mer fokus på sång än tidigare men fortfarande psykedeliskt och lekfullt:

1. February Frost. Bygger på ett mellanspel från 1.0 (Februarifrost), förlängd och med text av mig och Ragnhild.

2. City Lights. Distat piano, distad sång, distade trummor och lite jazzinfluerat. Text av Ragnhild.

3. Der Vogelgesang. Konstig och galen låt… I have crazy laughing psychedelic birdies in my head…

4. The fall. Lite mer åt trihop-hållet med text av Sebbe.

Gammal skit

En del grejer vet jag inte ens om jag vill visa folk, men vad fan…

Quite Wrong var nog det första jag spelade in hemma helt på egen hand. Jag tror jag spelade med CoMa på den tiden så jag daterar det till sent 2001 eller tidigt 2002. Allt ljud är inspelat med den lilla smala vita mikrofonen man fick med Soundblasterkorten…

Moments Like This (se ovan) i något slags demoversion…

Forgiven & Forgotten var ett av mina allra första försök att göra elektronisk musik, och det äldsta som finns bevarat idag… Hade tidigare lekt runt lite med Rebirth som var ett helvete att arrangera i. Denna gjorde jag genom att köra ut loopar från Rebirth och ta in i Acid. En ful jävla gitarrloop lyckades jag lägga på också…

A New Kind Of Colour. Jag hade precis nyligen blivit introducerad till psykedelisk trance och ambient av min dåvarande flickvän vilket förklarar prettonamnet på låten och filtersvepen. Fick ett piratat Reason av någon polare och det här är nog ett av de tidiga försöken med detta.

Is this your dream or mine? Ännu en prettotitel och mer lek med Reason. Samplade blåset låter kasst (vilket fick mig att vid något tillfälle att tanklöst yttra ”Det är jäkligt svårt att hitta sjysst brass!”) men jag minns att jag jobbade timmar med att få gitarren att låta hyfsat äkta.

Envy No One

Envy No One – Tough
(mer info)

1. Tough
2. Didn’t want you
3. Photos
4. Forced

CoMa

CoMa – Portal of  Hell
(mer info)

1. S.A.G.A. (a Star Age Growing Alive)
2. Running in Nowhere
3. Future
4. Mysterious
5. Portal of Hell
6. Vårt liv är bra
7. Baksmälla

Have We Ever…? (2001)
(mer info)

1. Holy Smile
2. Stole My Life
3. Have You Ever…?
4. Nothingness
5. Coma
6. Spacefart
7. All Creation

Man Of The Century (2002)
(mer info)

1. Not Me
2. After Midnight
3. Never Learn
4. The Lonely Lord

Annonser

6 svar to “Min musik”


  1. vad bra musik du gjort! speciellt ”moments like this” var fin. lite beatles-ish liksom.


  2. […] 20, 2008 Har uppdaterat musiksidan med lite Amazed by […]


  3. […] ligger också lite musik från Psyjuntan-perioden med Sebbe och Ragnhild på musiksidan. Mer kommer… Posted in Musik, Video […]


  4. […] inte mer musik på musiksidan! Posted in Egocentrism, Musik | Leave a Comment […]


  5. […] musik finns på musiksidan, exempelvis mer CoMa. Posted in Uncategorized | Leave a Comment […]


  6. […] nu går vi tillbaka tio år i tiden… Gymnasiet. CoMa startades av Gustav (gitarr/sång), Tony (trummor), Erik (gitarr) och Johan (bas). Själv spelade […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: